Maandag 8 Maart 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Boonen komt met slecht nieuws voor Mathieu van der Poel: “Dit is ook voor hem niet realistisch”

Tom Boonen komt met slecht nieuws voor Mathieu van der Poel: “Dit is ook voor hem niet realistisch”

Ook Tom Boonen keek zaterdag met open mond naar de krachttoer van Mathieu van der Poel in de Strade Bianche. Op de steile slotklim knalde MvdP wereldkampioen Julian Alaphilippe op indrukwekkende wijze uit het wiel. Dat wil volgens Boonen echter niet zeggen dat hij nu het hele klassieke voorjaar naar zijn hand zal zetten.

“Dat hij veel zal winnen, staat vast. Maar ook niet álles”, zegt Boonen in zijn column in Het Laatste Nieuws. “Op een bepaald moment zal hij wel eens met een koerssituatie worden geconfronteerd waarin hij niét zijn ding kan doen. En vooral: met dezelfde renners in een betere conditie, die hem niet zo makkelijk laten wegrijden.” 

Volgens de voormalige wereldkampioen ligt de focus bij sommige andere renners op andere, latere wedstrijden. “Ze blijven hard werken aan hun conditie. Bouwen op, al dan niet gepland. Alaphilippe, bijvoorbeeld, is op dit moment al heel goed. Maar zeker nog niet de allerbeste Alaphilippe die ik ooit heb gezien.”

Niet simpel

Boonen vond ook Wout van Aert niet slecht zaterdag, al vindt hij het wel jammer dat de Belgische kampioen in het veld nu pas komt opdraven in het peloton. ”Het doet me vermoeden dat Wout met een ander plan in zijn hoofd zit”, klinkt het. “Dat hij iets later wil pieken en op zijn best wil zijn in de periode van de Vlaamse klassiekers.” 

“En dan is het maar de vraag of Mathieu dit vormpeil nog tot en met Parijs-Roubaix zal kunnen aanhouden”, zegt Boonen. “Vier weken lang, dat is realistisch, menselijk. Maar vijf? Niet simpel. Zelfs niet voor een klasbak als van der Poel”, besluit hij.

TAGS  I  Tom Boonen  I  Mathieu van der Poel  I  Wout van Aert  I  sport