Dinsdag 9 Maart 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Oprah Winfrey over het interview met Meghan Markle en prins Harry: “Dit was absoluut niet het geval”

Oprah Winfrey over het interview met Meghan Markle en prins Harry: “Dit was absoluut niet het geval”

Meghan Markle en prins Harry blijven normaal gezien het liefst zo ver mogelijk uit de schijnwerpers. Voor de Amerikaanse tv-legende Oprah Winfrey maakten ze echter een uitzondering en deden ze voor het eerst hun verhaal. Geen enkel onderwerp was taboe en het gesprek zorgde voor de nodige commotie.

Zeker toen Meghan suggereerde dat er sprake is geweest van racisme op het moment dat zij zwanger was van hun zoontje Archie. De hertogin van Sussex was zeer duidelijk: minstens één hooggeplaatst lid van de Britse koninklijke familie maakte zich zorgen om de huidskleur van Archie.

"Er was tijdens mijn zwangerschap bezorgdheid over hoe donker de kleur van Archie zou kunnen zijn bij zijn geboorte en daar waren ook gesprekken over", zei Meghan Markle in het interview. Wie de persoon was die zich hier zorgen om maakte, wilde Meghan niet kwijt. ”Het zou beschadigend zijn voor de persoon in kwestie", klonk het.

On en off camera

In de ‘CBS Morning Show’, de ochtendshow van de Amerikaanse tv-zender CBS, vertelde Oprah Winfrey dat ze heeft geprobeerd om er achter te komen over wie het precies ging. "Ik heb het on en off camera geprobeerd, maar ik ben het niet te weten gekomen”, zegt ze. “Wat Harry me wel wilde vertellen, was dat het niet om zijn grootmoeder (Queen Elisabeth II, nvdr.) of grootvader (prins Philip, nvdr.) ging.”

TAGS  I  Oprah Winfrey  I  prins Harry  I  Meghan Markle  I  shownieuws