Zaterdag 20 Maart 2021 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Er moet Geike Arnaert iets van het hart in ‘Liefde Voor Muziek’: “Dit komt zó hard binnen”

Er moet Geike Arnaert iets van het hart in ‘Liefde Voor Muziek’: “Dit komt zó hard binnen”

Nu maandag, 22 maart, is het aan de Geike Arnaert om in de spotlights te treden in ‘Liefde voor Muziek’ op VTM. Geike werd kort na de opnames opnieuw de stem van Hooverphonic nadat ze in 2008 besliste om een carrière als solozangeres na te streven.

Over dat belangrijke kantelmoment schreef Tourist LeMC deze week zijn nummer op de tonen van ‘Rope Dancer’, de eerste solo-single van Geike die na haar vertrek uitkwam. Tourist LeMC zocht de inspiratie voor zijn tekst in interviews van Geike: “Je vertelde hoe moeilijk de keuze was om uit Hooverphonic te stappen. De fans snapten het niet, maar jij had zoiets van: ik ga die sprong toch wagen. Ik zag je in gedachten koorddansen terwijl je die keuze maakte.” En voor het refrein heeft Tourist LeMC nog een speciale verrassing in petto.

Volledig in de flow

Bert Ostyn koos voor een nummer van Geikes laatste album: ‘Off Shore’. Hij voegde een vleugje groove toe en maakte er een dansbare versie van. Zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld geeft. “Ik zat volledig in de flow”, lacht hij. Cleymans & Van Geel kozen eveneens voor een nummer van dat laatste album: ‘No Excuses’. 

“We zijn grote fan en ook inhoudelijk vinden we dit heel mooi”, vertelt het duo. Volgens Emma is dit alvast een ‘hitje’ in wording en ook nu verbluft Jonas de anderen met zijn hoge noten. Geike sluit haar aflevering af met een pakkende tribute: ‘Majesty’ van haar idool Madrugada. “Dat nummer komt zo hard binnen. Er is niets wat dit overstijgt.”

TAGS  I  Geike Arnaert  I  Liefde voor Muziek  I  shownieuws