-->

Herman Goossens bijzonder kritisch voor Overlegcomité: "Dat is geen goede maatregel"

Herman Goossens bijzonder kritisch voor Overlegcomité:
Donderdag 25 Maart 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

We gaan opnieuw in lockdown. Gedurende vier weken moeten we weer leven met zeer strenge maatregelen. Volgens microbioloog Herman Goossens is dit absoluut noodzakelijk.

Op de vaccinaties kunnen we voorlopig nog niet echt rekenen. “Die vaccinaties gaan komen, maar we moeten geduld hebben", benadrukt Goossens in de krant De Morgen. "Ik snap dat iedereen het beu is, maar het is beter dat men streng optreedt nu. Het alternatief is dat je tot in juni bezig bent met hoge hospitalisatiecijfers."

Kappers

Goossens stelt dat de contactberoepen nooit nog niet hadden mogen heropstarten. Nu moeten ze na ruim een maand weer stoppen. “De contactberoepen openen was al slecht voor de motivatie, want roept vragen op: waarom die wel, en de andere niet? Vooral omdat we begin februari al voorspelden dat er een derde golf zat aan te komen."

"Die opening was dus geen goede maatregel, maar er vervolgens op moeten terugkomen, geeft die motivatie opnieuw een knauw. Het is jammer dat we in die fase gekomen zijn dat we versoepelingen moeten terugschroeven.”

TAGS  I  Herman Goossens  I  coronavirus  I  n365