Zondag 28 Maart 2021 - 14:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Ronny Mosuse tot tranen toe bewogen in ‘Liefde Voor Muziek’: Dit staat er te gebeuren

Ronny Mosuse tot tranen toe bewogen in ‘Liefde Voor Muziek’: Dit staat er te gebeuren

Nu maandag, 29 maart om 20.40 bij VTM, leent Ronny Mosuse als laatste artiest zijn songs uit in 'Liefde voor Muziek'. Ronny nam in 1988 deel aan Humo’s Rock Rally met de groep The B-Tunes. Bart Peeters zag en hoorde de broers daar bezig en richtte samen met Ronny en Robert The Radios op. Ronny schreef onder meer ‘She Goes Nana’.

Emma Bale zorgt maandag met haar versie van ‘SOS To An Angel’ van The Radios voor een emotioneel hoogtepunt. Het nummer heeft namelijk een speciale betekenis voor Ronny. “Dit is het lievelingsnummer van mijn overleden broer, Robert.”

“Hij was iets ouder dan Emma wanneer hij dit nummer zong. Moest hij geweten hebben dat zij dit heeft gezongen, dan zat hij zeker achter haar aan. Dat weet ik zo!”, lacht Ronny. “Ik had een hele goede band met hem. We vulden elkaar aan: ik ben introvert en Robert was extravert.” 

Verzamelcassettes

Bert Ostyn is on fire en brengt eveneens een nummer van de The Radios dat hem doet denken aan zijn kindertijd. “Ik heb een aantal dingen aangepast en heb het omgevormd tot een nummer waar de bassist lekker op kan losgaan”, lacht hij. 

Ronny Mosuse is alvast laaiend enthousiast over de nieuwe versie die hij te horen krijgt van ‘Walking The Thin Line’. “Je hebt dit nummer echt volwassen gemaakt”, lacht Ronny. En ook Geike gaat de nostalgische toer op: “‘She’s My Lover, She’s My Friend’ is een liedje uit mijn kindertijd en stond op één van mijn verzamelcassettes.” Kan ze Ronny bekoren met haar versie?

TAGS  I  Liefde Voor Muziek  I  Ronny Mosuse  I  The Radios  I  She Goes Nana  I  Geike Arnaert  I  Emma Bale