Wout van Aert of Mathieu van der Poel? Sven Nys voorspelt: “Híj wint de Ronde van Vlaanderen”

Wout van Aert of Mathieu van der Poel? Sven Nys voorspelt: “Híj wint de Ronde van Vlaanderen”
Vrijdag 2 April 2021 - 19:30   I   Foto: Photonews   I  

Zondag 4 april vindt de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen plaats. Om 10.00 uur gaat het peloton van start in hartje Antwerpen en na 263 kilometer zwoegen en zweten zullen ze aankomen in Oudenaarde.

Natuurlijk blijft de belangrijkste vraag: wie volgt Mathieu van der Poel op als winnaar? De meeste wielerliefhebbers spreken al enkele weken alleen maar over Wout van Aert, Julian Alaphilippe en van der Poel zelf - de ‘Grote Drie’ -, maar wie weet is er nog een outsider die hen het vuur aan de schenen kan leggen? Als het van voormalig veldrijder Sven Nys afhangt, niet.

"Van Aert is mijn favoriet"

De pronostiek van Nys: Wout van Aert op het hoogste schavotje zondag. Wel opvallend: géén van der Poel of Alaphilippe in zijn top drie. Zdenek Stybar plaatst hij op twee, Oliver Naesen op drie. “Van Aert straalt veel zelfvertrouwen uit en kan in een select groepje iedereen met zijn sprint erop leggen”, zegt de Kannibaal van Baal in Het Laatste Nieuws. 

“In de Strade zagen we zeker niet de beste van Aert, maar de Tirreno heeft hem sterker gemaakt, terwijl de andere twee misschien daar net iets te veel hebben afgezien. Van Aert is voor mij de favoriet”, klinkt het.

TAGS  I  Sven Nys  I  Ronde van Vlaanderen  I  Wout van Aert  I  Mathieu van der Poel  I  sport