Roger De Vlaeminck geeft zijn ongezouten mening over Wout van Aert: “Ik mag dit eigenlijk niet zeggen”

Roger De Vlaeminck geeft zijn ongezouten mening over Wout van Aert: “Ik mag dit eigenlijk niet zeggen”
Woensdag 7 April 2021 - 10:30   I   Foto: Photonews   I  

We hebben een prachtige Ronde van Vlaanderen gezien afgelopen zondag, met een verrassende - maar verdiende - winnaar. Ook Roger De Vlaeminck zag dat topfavoriet Wout van Aert net dat tikkeltje tekort kwam.

“Ik denk dat hij voor de Ronde iets te weinig getraind heeft”, klinkt het bij de viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix. “Ik wil hem dat graag eens zeggen. Hij zat goed, maar is dan toch een beetje door het ijs gezakt. Ik mag dat misschien niet zeggen, want iedereen weet dat ik het voor Wout heb. Hij heeft grootse dingen laten zien, maar er zat qua resultaten meer in." 

Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet

"Tegen de echte goeien komt hij tekort”, zegt Roger over Milaan-Sanremo-winnaar Jasper Stuyven. “Hij wint Milaan-Sanremo omdat er van de toppers niemand achter hem reed. Hoe snel was Kragh Andersen niet bij hem? Zonder die Deen wint hij niet. Jasper is een toffe renner en mag van mij winnen, maar ik ontleed dat ook graag een beetje en zeg de waarheid.”

Over Greg Van Avermaet heeft hij ook nog enkele lovende woorden. “Voor zijn 35 jaar reed hij zondag een fantastische koers. Dichter gaat hij er niet meer bij komen. In Harelbeke had hij iets meer kunnen doen, maar in de Ronde was Greg formidabel.”