-->

Wout van Aert blijft achter met zware kater: “Dat was een serieuze mokerslag”

Wout van Aert blijft achter met zware kater: “Dat was een serieuze mokerslag”
Zaterdag 10 April 2021 - 08:00   I   Foto: Photonews   I  

Sporza-wielerjournalist Sammy Neyrinck volgde Wout van Aert op de voet tijdens diens Ronde van Vlaanderen. Het werd niet de Ronde waarop hij hoopte. Als topfavoriet bolde hij als zesde over de meet.

"Ik heb altijd een engeltje en een duiveltje op mijn schouders", vertelde Wout nog voor de Ronde van Vlaanderen van start ging aan Sammy. "Mijn engeltje wil me behoeden voor valpartijen, maar mijn duiveltje wil vechten voor elke plek in het peloton. In een klassieker weet je nooit wanneer het zal gebeuren.” 

“Ik heb het in mij om ooit te winnen"

"Een zwaardere finale dan 2020”: zo omschrijft Wout van Aert deze laatste editie. "Het was een slijtageslag. Vanaf de tweede passage over de Oude Kwaremont had ik niet meer het gewenste gevoel”, klinkt het. “Maar ik kon het nog lang verbergen.”

"Mijn engeltje en duiveltje hebben veel gevochten”, aldus de wielerkampioen nog. “Mijn engeltje had nog goede hoop, maar mijn duiveltje vertelde me dat het afzien was. Het duiveltje heeft uiteindelijk de mokerslag uitgedeeld.” 

Van Aert hoopt alsnog op die eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ga ervan uit dat ik ooit de Ronde win”, zegt de Kempenaar gedecideerd. “Ik heb het in mij om ooit te winnen. Maar die overwinning komt niet op bestelling, dan moet alles meezitten”, besluit hij.

TAGS  I  Wout Van Aert  I  Ronde van Vlaanderen  I  sport