Vrijdag 9 April 2021 - 20:30   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Staf Coppens en zijn vrouw Monique in de clinch: “Je werkt op mijn systeem”

Staf Coppens en zijn vrouw Monique in de clinch: “Je werkt op mijn systeem”

Ruim 850.000 kijkers zagen op paasmaandag hoe Staf Coppens en zijn gezin in Zweden een camping aan het Stora Bör meer kochten. Daar zullen ze nu een nieuw leven beginnen. In aflevering 2 van ‘Camping Coppens - Op Weg naar Zweden’ op maandag 12 april geraakt het oude leven in Tremelo stilaan ingepakt.

Al zorgt de manier waarop wel voor discussie. Monique zet graag nummertjes op de dozen die verwijzen naar een overzichtelijke inventarislijst. Maar Staf voelt er meer voor om meteen op de dozen te schrijven wat erin zit. “Neen”, houdt Monique het been stijf. “Ieder zijn systeem. En de dozen zijn mijn systeem.” Staf kan er gelukkig om lachen: “Gij wérkt op mijn systeem ja!”

"Mijn stiefvader gaat ook mee, letterlijk"

Maar niet alles wordt zomaar achteloos in bubbelplastic gerold. “Bij sommige spullen die ge tegenkomt, moet ge iets langer stilstaan”, mijmert Staf met een zwart-witfoto van zijn stiefvader in de hand.

“Mijn stiefvader is helaas twee maanden geleden gestorven. Mama heeft het er nu zo moeilijk mee dat ik ze meepak naar Zweden zodat ze efkes de dingen kan vergeten. Maar mijn stiefvader gaat ook mee, letterlijk. Hij heeft gevraagd om een klein stukje van hem een plaats te geven op een eiland van de camping en ik ga dat doen!” 

"Het is een dubbel gevoel"

Mama Agnes vergezelt dus Monique, Staf en de kinderen: “Ik ben blij want zij zijn enorm enthousiast. Ik weet niet of ik het zou gedurfd hebben op die leeftijd. Met mijn gezin, met de jonge kinderen zo in the middle of nowhere gaan wonen. Maar het is ook een dubbel gevoel, hè. Dit is zo’n beetje een stukje meegaan om dan te lossen.”

TAGS  I  Staf Coppens  I  Camping Coppens  I  shownieuws