Zaterdag 10 April 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Willy Sommers slaat Bert Ostyn met verstomming: “Ik zie dat nu pas in”

Willy Sommers slaat Bert Ostyn met verstomming: “Ik zie dat nu pas in”

Dat Bert Ostyn te zien was in de laatste editie van ‘Liefde Voor Muziek’, kwam toch een beetje als een verrassing. Hij was de voorbije jaren al eerder gevraagd, maar voelde zich nooit geroepen. “Maar sommige dingen moet je gewoon doen”, klinkt het bij de Absynthe Minded-frontman.

“In mijn jeugd waren Nirvana en Guns N' Roses de grootste bands ter wereld, en in België was ik fan van dEUS”, laat Bert weten in Gazet van Antwerpen. “Maar nog daarvoor luisterde ik net als iedereen naar No Television van The Radios. Het was daarom heel prettig om Ronny Mosuse te leren kennen. Een bijzonder man die op een heel eigen manier in het leven staat.”

"Dat programma heeft een grote culturele waarde gehad"

“En door Willy Sommers te horen vertellen, ben ik gaan inzien welk een belangrijke rol 'Tien om te Zien' destijds gespeeld heeft voor de Belgische muziek. Daar had ik nooit eerder bij stil gestaan. De jaren tachtig waren een barre tijd voor muzikanten van hier. Maar plots kwamen ze in prime time op televisie. Dat programma heeft dus een grote culturele waarde gehad, ook al werd er voornamelijk geplaybackt. Zijn cover van 'Magie' heeft me bovendien doen inzien hoe goed het origineel van Philippe Robrecht wel was.”

"Emma Bale is gemaakt om op het podium te staan"

“Emma Bale gaat ook een heel grote worden", voorspelt Bert. "Die is écht gemaakt om op het podium te staan. Ik hou ook erg van de wat alternatievere muziek die ze nu maakt. Echt: een straffe madam. Daar zie ik me in de toekomst nog wel mee samenwerken. Met Tourist heb ik sindsdien al een nummer geschreven, dat nu op zijn nieuwe plaat staat. En ja: dat was een heel verrijkende ervaring.”

TAGS  I  Bert Ostyn  I  Willy Sommers  I  Liefde Voor Muziek  I  Nirvana  I  shownieuws  I  Absynthe Minded