-->

Er moet Sep Vanmarcke dringend iets van het hart: “Ik ga eraan kapot”

Er moet Sep Vanmarcke dringend iets van het hart: “Ik ga eraan kapot”
Zaterdag 10 April 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  

Sep Vanmarcke werd een decennium geleden een mooie toekomst voorspeld. Toch bleef de wielrenner, die anno 2021 voor Israël Start-Up Nation rijdt, vooral de man van de ereplaatsen. Een gezin stichten hielp hem dit te relativeren.

“Nu weet ik: derde en vijfde in de Ronde van Vlaanderen, het is oké om daar blij om te zijn”, zegt Vanmarcke in Het Nieuwsblad. “Vroeger kon ik dat niet. In 2014 reed ik in de zes voorjaarsklassiekers zes keer top vijf en dat was niet goed genoeg, want ik had niet gewonnen. Ik hoorde het commentatoren ook zo vaak zeggen: ‘Vanmarcke mag hiermee niet blij zijn.’ Op den duur ging ik dat zelf geloven.”

"Ik ben een eenvoudige, simpele mens"

Dat hij op een dag niet meer in het lijstje van topfavorieten zou staan voor de Ronde van Vlaanderen, deert hem niet. “Ik kijk daar niet meer naar”, bekent Vanmarcke. “Er zijn zoveel goeie jonge gasten bijgekomen dat de media-aandacht voor mij sowieso minder is. Dat vind ik fijn. Ik ga mezelf niet laag zetten, maar ik ben een eenvoudige, simpele mens. Hanne en ik hebben ooit eens gesproken over een verhuis naar Monaco. Dat ging zo: ‘Zouden we dat ooit doen?’ 'Euh, neen.’ Dat past gewoon niet bij wie wij zijn.” 

"Remco Evene­poel geniet van de media"

“Dat mediagedoe is een beetje hetzelfde”, klinkt het nog. “Ik ging daar misschien niet slecht mee om, maar dat zit niet in mij zoals het in Tom Boonen zat. Niet verkeerd bedoeld, maar Remco Evene­poel geniet van de media. Voor mij was dat druk. Druk maakt toppers beter. Ik ga eraan kapot”, concludeert Vanmarcke.

TAGS  I  Sep Vanmarcke  I  Tom Boonen  I  Remco Evene­poel  I  sport  I  Ronde van Vlaanderen