-->

Verrassend nieuws over Philippe Gilbert: “Dit seizoen nog”

Verrassend nieuws over Philippe Gilbert: “Dit seizoen nog”
Dinsdag 13 April 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Philippe Gilbert zal volgende week in de Waalse Pijl terugkeren in het wielerpeloton. Na teleurstellende resultaten in het voorjaar liet Gilbert de Ronde van Vlaanderen schieten, wegens ‘fysiek en mentaal uitgeput’.

"Het was de beste, meest verstandige beslissing die hij kon nemen", zegt John Lelangue, teammanager van Lotto-Soudal, in Het Laatste Nieuws. "'Rust en train maar zoals jij dat wil', zei ik hem. Wij zouden niets forceren. Niet ik, niet de ploeg, niet de sponsors. Het moest volledig van Phil zelf komen. Híj moest er zin in hebben en er zich fysiek klaar voor voelen.” 

"Dit seizoen nog zien we de goeie, ouwe Gilbert terug”

De resultaten zijn misschien aan de magere kant, toch geniet Gilbert Lelangues vertrouwen. ”Absoluut. Ik zal je zelfs meer zeggen: dit seizoen nog zien we de goeie, ouwe Gilbert terug”, verzekert de teammanager. “Is het niet nu, dan zeker in het mooie najaar dat hem nog wacht, met onder meer het WK, Parijs-Roubaix en Parijs-Tours.” 

“Phil is niet bezig aan zijn 'tournée d’adieu’”, verzekert Lelangue nog. “Als hij een rugnummer opspeldt, is het om een bepaalde rol van betekenis te spelen. In de Ardennenklassiekers leg ik hem geen enkele druk op. Ik ben al heel blij dat hij er weer bij is. Zijn aanwezigheid op zich is van cruciaal belang. Ze heeft een enorme impact op onze andere kopman Tim Wellens en de rest van de (jonge) groep", besluit hij.

TAGS  I  Philippe Gilbert  I  Lotto-Soudal  I  sport  I  Ronde van Vlaanderen