Dinsdag 20 April 2021 - 12:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Wout van Aert was niet helemaal top dit voorjaar: "Dat komt door hém"

Wout van Aert was niet helemaal top dit voorjaar:

Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo-Visma, is uiteraard erg tevreden met het voorjaar van Wout van Aert. Toch maakt hij zich ook een bedenking. Zo heeft de geboorte van zijn baby Georges de voorbereiding van Wout enigszins verstoord.

"Zijn basis voor het wegseizoen was net iets te smal. Daar kunnen we aan werken met gerichte trainingen. Een aantal dingen zullen ook vanzelf makkelijker gaan", aldus Zeeman in Het Laatste Nieuws.

"Kinderen krijgen is het mooiste wat er is in de wereld, dus dat geluk is Wout van harte gegund, maar het haalt een sportman wel een beetje uit zijn ritme. Als 2022 rimpelloos verloopt, zal het vanzelf nog wat vlotter gaan."

Supertrots

"Maar als ik iets wil benadrukken, dan is het dat we superblij zijn met wat Wout heeft gepresteerd, en dat we supertrots zijn. Ik heb het hem nog een keer gezegd: 'Weet jij nog wel dat jij drie jaar geleden nog een honderd procent veldrijder was? En kijk eens waar je nu staat: absolute wereldtop!' Ik ben heel blij voor Wout dat alle tijd en energie die hij in de fiets investeert ook rendeert."

TAGS  I  Wout van Aert  I  shownieuws