-->

Marleen Merckx heeft duidelijke boodschap voor ‘Thuis’-makers: “Breng dit personage terug”

Marleen Merckx heeft duidelijke boodschap voor ‘Thuis’-makers: “Breng dit personage terug”
Dinsdag 20 April 2021 - 16:30   I   Foto: VRT   I  

Marleen Merckx speelt al sinds het allereerste seizoen mee in ‘Thuis’, na 25 jaar nog steeds de populairste Vlaamse soap. Ondertussen kan ze niet meer buitenkomen of ze wordt aangesproken als ‘Simonneke’.

"Ik reageer alléén maar wanneer mensen ‘Simonneke’ roepen”, lacht ze op VRT NU. “Veel mensen kennen mijn echte naam niet en dat is ook helemaal niet erg. Ik ben dat intussen zo gewend."

Over de vraag wie ze graag een comeback in ‘Thuis’ zou zien maken, moet Marleen niet lang nadenken. “Ik zou heel graag willen dat Marie zou terugkomen. Dat personage werd gespeeld door Patsy Van der Meeren. Ik heb ontzettend veel gelachen met Patsy. Steph Goossens (loodgieter Cois in 'Thuis', nvdr.) is ook zo iemand waarvan ik denk: oh ja, laat hem terugkomen. Dat was ook altijd lachen en dikke pret.”

“Ik werk gewoon met heel veel plezier"

Na al die jaren is Marleen haar rol als ‘Simonneke’ nog steeds niet beu. “Nee, eigenlijk niet. Ik zei het gisteren nog: na al die jaren - want wij beginnen straks al aan ons 27e seizoen - doe ik het nog graag”, zegt de actrice. “Ik sta niet graag om vijf uur op, en het gebeurt regelmatig dat ik om vijf uur moet opstaan om te vertrekken. En dan denk ik wel eens: nee, ik heb geen zin."

"Maar eigenlijk ga ik graag naar mijn werk. Ik lach er heel veel en heb heel fijne collega’s. Als ik ga werken staat mijn ontbijt ook klaar ’s ochtends. Gisteren moest ik mijn eerste scène draaien in pyjama. Gezellig, toch?”, lacht Marleen. “Ik werk gewoon met heel veel plezier.”

TAGS  I  Marleen Merckx  I  Simonneke  I  Thuis  I  shownieuws