Super League-bom ontploft: ‘Kevin De Bruyne vertrekt per direct bij Man City’ voetbal
voetbal

Super League-bom ontploft: ‘Kevin De Bruyne vertrekt per direct bij Man City’

Super League-bom ontploft: ‘Kevin De Bruyne vertrekt per direct bij Man City’

Het nieuws over de nakende komst van een Super League heeft al flink wat stof doen opwaaien in de voetbalwereld. Dat al minstens twaalf grootmachten zich willen afscheiden van de rest, zou straks wel eens zware gevolgen kunnen hebben.

Concreet willen AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham een Super League beginnen. En er zijn plannen om nog enkele topteams toe te voegen aan die competitie. Zo kregen Bayern München, Borussia Dortmund en PSG bedenktijd.

Zware sancties

Bij de UEFA en FIFA zijn ze ziedend en dreigen ze met zware sancties. Eerst en vooral is UEFA van plan om Manchester City, Real Madrid en Chelsea - drie van de drijvende krachten achter de Super League - uit te sluiten van de Champions League. De drie zouden het lopende seizoen in het kampioenenbal niet mogen afwerken.

Maar daar blijft het niet bij. Vrijdag komt het uitvoerend comité van de UEFA samen om te vergaderen over de komst van de Super League. “Ik verwacht dat de twaalf clubs vrijdag zullen worden verbannen", aldus Jesper Möller, UEFA-bestuurslid en voorzitter van de Deense Voetbalbond bij de Deense omroep DR.

De Bruyne gratis weg?

”Ik verwacht dat spelerscontracten automatisch zullen vervallen wanneer clubs worden verbannen van de Europese voetbalbond. Dan zijn de spelers transfervrij en kunnen ze ervoor kiezen om te gaan spelen voor een club die deel uitmaakt van ons systeem van solidariteit en gemeenschap”, voegt Möller er verder aan toe.

Iets wat voor een nieuwe schokgolf zorgt in het Europese voetbal. Zo zouden enkele Rode Duivels over enkele dagen dus transfervrij zijn. Neem nu Kevin De Bruyne. Hij verlengde nog maar net zijn contract bij Manchester City, maar door de ontwikkelingen rond de Super League zou hij onmiddellijk - én gratis - kunnen vertrekken bij zijn huidige werkgever.

Het klinkt ongelofelijk, maar volgens de laatste geruchten zit zo'n scenario er dus wel degelijk aan te komen. Tal van topspelers zouden straks gratis op te pikken zijn. Bij de UEFA zijn ze immers niet van plan om van hun standpunt af te wijken, zolang de Super League-clubs vasthouden aan hun plannen.

Wat met Hazard en Lukaku?

Naast De Bruyne zouden ook Thibaut Courtois, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Yannick Carrasco, Divock Origi en Alexis Saelemaekers gratis en voor niets andere oorden kunnen opzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws