Dinsdag 20 April 2021 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Stefan Everts doet bijzondere onthulling: “Zo ben ik uit de coma gekomen”

Stefan Everts doet bijzondere onthulling: “Zo ben ik uit de coma gekomen”

Vanaf woensdag 5 mei zendt Eén een nieuw seizoen uit van ‘Buurman, wat doet u nu?’. Hierin gaat Cath Luyten op bezoek bij zes bekende Vlamingen die iets uitzonderlijks hebben gepresteerd in hun leven. Ook Stefan Everts laat na lange tijd opnieuw van zich horen.

Onze grootste motorcrosser aller tijden jumpte in 2018 door het oog van de naald. De tienvoudige wereldkampioen liep malaria op bij een benefietwedstrijd in Congo en belandde in een diepe coma.  Als bij wonder kwam hij erdoor, zij het met acht tenen minder. Voor het eerst doet Stefan Everts zijn relaas voor de camera. 

Hij ontvangt Cath in de machine die de ‘mansion Everts’ heet. Alles staat er in teken van de sport, volgens het strakke regime van 'eat, train, sleep, repeat'. Dochter Mylee (10) turnt vijf keer per week. Zoon Liam (17) treedt in de cross-sporen van vader en grootvader Harry Everts. 

"Ik ben als een andere man uit die coma gekomen"

Stefan traint Liam, zoals zijn vader Harry hem trainde en naar de top duwde. Al probeert Stefan in zijn aanpak, zeker na z’n coma, wat milder te zijn. "Ik ben als een andere man uit die coma gekomen: veel rustiger en een pak gevoeliger", vertelt Stefan aan Cath. Maar zijn vaderlijke ambities zijn minstens even groot: Liam wordt wereldkampioen. Is Cath hier prille getuige van een herhaling van de Evertsgeschiedenis?

TAGS  I  Stefan Everts  I  Cath Luyten  I  shownieuws  I  Buurman  I   wat doet u nu?