Steven Van Gucht waarschuwt voor nieuwe coronavariant: “Circuleert ook in België” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht waarschuwt voor nieuwe coronavariant: “Circuleert ook in België”

Steven Van Gucht waarschuwt voor nieuwe coronavariant: “Circuleert ook in België”

We hebben het afgelopen jaar al heel wat varianten gezien van het coronavirus. Zo kregen we onder meer te maken met de Britse, de Braziliaanse en de Zuid-Afrikaanse variant. Maar nu is er dus ook sprake van de Indiase variant.

Corona woedt momenteel veruit het hardst in India. Daar tekenen ze vandaag een onwaarschijnlijk aantal op van 250.000 besmettingen per dag. Niet verwonderlijk: de bevolking trekt zich dan ook helemaal niets meer aan van de coronamaatregelen. Ze zijn het spuugzat, ook al sterven er daar dagelijks meer dan 1.700 mensen aan deze nieuwe variant, die nog besmettelijker lijkt dan de varianten die we al kenden.

Ook in ons land is deze Indiase variant al opgedoken: vier mensen testten hier reeds positief op. “Verbazen doet dat niet”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano in Het Nieuwsblad. ­“Zowat alle bestaande varianten circuleren hier ook wel. Er zullen er nog opduiken, maar van de Indiase is het aantal gevallen voorlopig beperkt.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws