-->

'Antwerp kegelt D'Onofrio buiten en haalt verrassende naam als opvolger'

'Antwerp kegelt D'Onofrio buiten en haalt verrassende naam als opvolger'
Woensdag 28 April 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het zit goed scheef bij Antwerp na de ophefmakende overgang van Lior Refaelov naar Anderlecht. Vooral tussen voorzitter Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio lijken de bruggen opgeblazen.

In en rond De Bosuil klinkt het meer dan overtuigend dat D'Onofrio straks niét aan een vijfde jaar bij Antwerp begint. Het is slechts een kwestie van tijd voor daarover een officiële beslissing valt. En een kwestie van een opvolger te vinden natuurlijk. 

"Een serieuze piste is Olivier Renard", weet Het Nieuwsblad. En bronnen bevestigen dat de 41-jarige Henegouwer wel degelijk op weg is naar Antwerpen. Dat zou toch een serieuze verrassing zijn.

Vooral omdat de voormalige sportief directeur van KV Mechelen en Standard in 2019 al even aan de slag was bij Antwerp. Als sportief adviseur bracht hij toen een vaste waarde als Wesley Hoedt en een opkomend talent als Martin Hongla aan.

Delicaat

Renard moest ook de scouting professionaliseren, maar na vier maanden vertrok hij al voor een avontuur in de Amerikaanse MLS. Daar zet hij nu nog altijd de sportieve lijnen uit bij CF Montréal.

"Delicaat is het zeker", stelt de krant nog. "Het was D'Onofrio die Renard overtuigde om naar Antwerp te komen. Om dan nu achter de rug van de Italo-Belg te onderhandelen over een terugkeer, ligt moeilijk." Maar toch zou Antwerp dus willen doorzetten.

Sofiane Hanni

"In elk geval weten ze bij Antwerp dat ze Renards neus voor talent - hij haalde bijvoorbeeld ook Sofiane Hanni en Razvan Marin naar ons land en zijn kennis van de buitenlandse markt is bijna ongeëvenaard - goed kunnen gebruiken. En zijn tweetaligheid is meegenomen." Wordt vervolgd dus.

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Standard  I  KV Mechelen  I  CF MontrĂ©al  I  Voetbal