Vrijdag 7 Mei 2021 - 11:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Grote ophef vlak voor heropening van terrassen: "Het is een schande"

Grote ophef vlak voor heropening van terrassen:

Er is een grote rel ontstaan vlak voor de heropening van de terrassen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) liet namelijk weten dat plexischermen verboden zijn. Dat stond nochtans zo niet in de protocollen.

“Ik hoop dat de logica wint, want ik denk niet dat wij het onmogelijke vragen", reageert Matthias Decaluwé van Horeca Vlaanderen bij HLN LIVE. "Het zal niet op elk terras zijn, want ik zie ook terrassen zonder plexi. Maar als mensen daar vorig jaar in geïnvesteerd hebben voor de veiligheid, is het nu wel sneu dat we ze niet mogen gebruiken.”

Horeca Leuven-uitbater voorzitter Kevin Vanderauwera begrijpt er niks van. "Het is een schande", zegt hij. De hoop van de horeca-uitbaters is nu dat dit anders zal staan in het Ministrieel Besluit. Dat werd nog steeds niet gepubliceerd, terwijl de terrassen zaterdag de deuren openen.

Boze De Wever

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) is er niet over te spreken. "Vanaf middernacht moeten de burgemeesters een ministerieel besluit toepassen dat nog niet verschenen is. We zijn ruim een jaar in deze crisis", klinkt het.

TAGS  I  Bart De Wever  I  Vincent Van Quickenborne  I  terrassen  I  Mathias De Caluwe  I  n365