Vrijdag 7 Mei 2021 - 15:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke onthult wanneer we terugkeren naar het normale leven

Frank Vandenbroucke onthult wanneer we terugkeren naar het normale leven

Zaterdag gaan de terrassen weer open en in juni zal de volledige horeca wellicht weer mogen openen. De vraag is wanneer we ons normale leven helemaal terug zullen krijgen. Dat zal rond september of oktober zijn.

"Ik denk dat we eerst en vooral gelukkig moeten zijn, want toen we zeiden dat we de terrassen mochten heropenen, stelden we dat er aan twee voorwaarden moest worden voldaan", legt Vandenbroucke uit aan BEL RTL. "Het aantal patiënten op de intensieve zorgen is afgenomen en nu heeft meer dan 87% van de ouderen hun eerste dosis van het vaccin gekregen. Het is dus nog steeds een geslaagde eerste uitdaging."

Vandenbroucke benadrukt wel dat mensen enkel buiten een drankje mogen nuttigen. “Als het regent, is het de bedoeling niet naar binnen te gaan en binnen te gaan zitten. Uiteraard mag je wel binnen naar het toilet gaan. De rest moet echter buiten gebeuren", aldus de minister.

Terugkeer naar normale leven

Zo kunnen we geleidelijk aan terugkeren naar het normale leven. "De epidemiologische indicatoren gaan inderdaad de goede kant op", vervolgt Vandenbroucke. "Ik geloof dat we ongetwijfeld nieuwe versoepelingen zullen bespreken tijdens het Overlegcomité van dinsdag. Eerlijk gezegd hoop ik dat we tijdens de volgende overlegcommissie een plan kunnen schetsen voor de terugkeer naar het normale leven. Dat gebeurt stap voor stap tot ongeveer rond september-oktober. "

TAGS  I  Coronavirus  I  n365