Zondag 9 Mei 2021 - 19:23   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Erika Vlieghe en premier De Croo in de clinch: "Regering luistert steeds minder naar ons"

Erika Vlieghe en premier De Croo in de clinch:

Premier Alexander De Croo wil in het tweede deel van de zomer opnieuw grote festivals laten doorgaan. Hij had het voorbije weekend onder meer contact met de organisatoren van Tomorrowland.

"Aangezien we op dat moment zoveel mensen gevaccineerd gaan hebben en aangezien we weten dat het een heel professionele sector is die het perfect kan organiseren, voelen we ons eigenlijk wel comfortabel", zegt De Croo aan VTM NIEUWS.

"Wij hebben een evenementensector in ons land die wereldtop en hyperprofessioneel is. We zijn ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om tegen dan grote festivals te laten plaatsvinden op een veilige manier", aldus De Croo.

Erika Vlieghe erg scherp

Het is een visie die infectiologe Erika Vlieghe niet deelt. Ze maakt deel uit van de expertengroep GEMS, die de regering adviseert. “De regering weet dat wij dat vinden, maar dat lijkt steeds minder te tellen", haalt Vlieghe uit. "De druk is groot, de mensen gaan er steeds meer van uit dat corona achter de rug is, maar hoe graag ik dat zelf ook zou willen, we zijn er nog niet uit.”

"Ondanks de hoge vaccinatiegraad die we dan hopelijk bereikt zullen hebben", vervolgt Vlieghe, “zullen er nog te veel onzekere factoren zijn. Het volstaat dat één superverspreider toch door de controles geraakt, om een nieuwe besmettingsgolf in gang te steken, want ook gevaccineerde mensen kunnen het virus nog overdragen. De macht van het getal is in deze zeer belangrijk. Er is een groot verschil tussen een optreden voor 400 of 800 man en een weide met 80.000 mensen.”

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  Alexander De Croo