Maandag 10 Mei 2021 - 22:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Guardiola grijpt fors in bij De Bruyne: "Het kan niet anders"

Guardiola grijpt fors in bij De Bruyne:

Kevin De Bruyne (29) is zonder twijfel de beste en belangrijkste speler van Manchester City. Toch vertaalt zich dat niet bepaald in de speelminuten die onze landgenoot dit seizoen krijgt. Meer dan ooit tevoren spring Pep Guardiola voorzichtig om met KDB.

“De energiebesparingsmodus staat aan. Pep Guardiola springt erg omzichtig om met Kevin De Bruyne. De trainer houdt zijn beste middenvelder scherp voor de Champions League-finale (en het EK). Prioriteiten”, schrijft Het Laatste Nieuws.

Guardiola doet er dus alles aan om De Bruyne zo fris mogelijk aan de aftrap te krijgen in de finale van de Champions League. De Engelse landstitel ligt binnen handbereik en zal Manchester City niet meer ontglippen. En daarom krijgt De Bruyne voornamelijk rust in de Premier League.

Er zijn waarnemers die vinden dat De Bruyne altijd in de basis moet staan bij Man City, maar Guardiola deelt die mening niet. “Ik kan niet anders dan roteren”, liet de Spaanse oefenmeester zich dit seizoen nog ontvallen. Het programma is zo druk dat iedereen af en toe nood heeft aan rust. Ook - en zeker - De Bruyne.

Blutsen of builen

In de allesbeslissende fase van het kampioenenbal heeft De Bruyne geen match gemist. “Het is vooral daar dat zijn trainer verwacht dat hij piekt. Roteren maar. Bij kleine blutsen of builen krijgt hij rust”, benadrukt Het Laatste Nieuws nog.

TAGS  I  Kevin De Bruyne  I  Manchester City  I  voetbal