'Monsterlijke' Onuachu redt Genk nog maar eens tegen Anderlecht voetbal
voetbal

'Monsterlijke' Onuachu redt Genk nog maar eens tegen Anderlecht

Club Brugge is nog altijd geen kampioen. En kan dat zelfs niet worden als het donderdagavond wint op Antwerp. Dat ligt aan Paul Onuachu die woensdag voor Genk alsnog gelijkmaakte tegen Anderlecht.

Wie anders dan Onuachu? Zijn 32ste al van het seizoen. Een monster noemden sommige kijkers hem. En wie anders dan Bongonda of Ito gaf de assist. Deze keer was het de Japanner. Het doelpunt van Onuachu wiste in minuut 67 de 0-1-achterstand uit die bij de rust op het scorebord stond.

Een niet onverdiende voorsprong voor paars-wit na een knappe goal van Anouar Ait El Hadj. Met die stand was Club Brugge zich al in de handen aan het wrijven. Want zelfs met een nederlaag op Antwerp was de titel zo een stap dichterbij gekomen.

Dat heb je als er nog maar drie speeldagen te gaan zijn. Maar dat was dus buiten Onuachu gerekend. KRC Genk komt nu tot op vier punten van blauw-zwart. Al scheelde het ook niet veel, want kort voor tijd knalde Mykhaylichenko voor Anderlecht op de paal. Arteaga raakte daarna voor KRC Genk nog de lat. Zo bleef het 1-1.