Dessers verlost Genk in Anderlecht en stelt titelfeest van Club Brugge uit voetbal
voetbal

Dessers verlost Genk in Anderlecht en stelt titelfeest van Club Brugge uit

KRC Genk is zaterdagavond met 1-2 gaan winnen op het veld van RSC Anderlecht. Paul Onuachu opende de score, waarna Lukas Nmecha nog voor rust voor de gelijkmaker zorgde. In de absolute slotfase besliste Cyriel Dessers de match. Met een rake kopbal stelde hij het titelfeest van Club Brugge uit.

Na de eerste helft had KRC Genk reden tot klagen. De bezoekers uit Limburg speelden de beste kansen bij elkaar en kwamen na een fout van Sardella op voorsprong via Onuachu. De 0-2 had kunnen vallen, maar op slag van rust wiste Nmecha de goal van Onachu uit en stond het plots 1-1.

Na de pauze voerde Genk de druk op. Anderlecht leek vroeg of laat te gaan kraken, maar uiteindelijk bleef paars-wit overeind. Net op een moment dat een gelijkspel echt in de maak was, zorgde uitgerekend de ingevallen Dessers voor de verlossing. Op een vrijschop klom hij hoger dan alles en iedereen en kopte hij de 1-2 tegen de netten.