-->

Extreem donkere periode voor prins Harry: “Een echte nachtmerrie”

Extreem donkere periode voor prins Harry: “Een echte nachtmerrie”
Zaterdag 22 Mei 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In ‘The Me You Can’t See’ slaan de Britse prins Harry en de Amerikaanse tv-legende Oprah Winfrey de handen in elkaar om geestelijke gezondheid en emotioneel welzijn aan te kaarten. Ook Harry zelf vertelt over zijn moeilijk verleden.

Harry zegt dat hij nooit de ruimte of de tijd heeft gekregen om echt te rouwen om de dood van zijn moeder, wijlen prinses Diana, die in 1997 in Parijs om het leven kwam. Dat bracht hem ertoe om uiteindelijk zijn aanhoudende pijn te verdoven met drank en drugs. “Die periode uit mijn leven was echt een nachtmerrie”, klinkt het. 

"Onze mentale gezondheid is prioriteit"

“Als ik zo mijn gevoelens eventjes kon vergeten, dan deed ik het gewoon”, geeft de prins toe. “Ik dronk niet elke dag van de week, maar op vrijdag- of zaterdagavond dronk ik genoeg voor een hele week. Ik deed het bovendien niet omdat ik het leuk vond, maar omdat ik iets wilde verbergen.” 

Pas nadat hij Meghan Markle leerde kennen, begon hij therapie te volgen. “Meghan en ik hebben besloten dat onze mentale gezondheid onze prioriteit is”, aldus Harry. “We willen ervoor zorgen dat de geschiedenis zich niet herhaalt en we willen onze pijn niet doorgeven aan onze kinderen.”

TAGS  I  Prins Harry  I  glam