Zondag 30 Mei 2021 - 09:15   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jacques Vermeire maakt zich niet populair: “Sympathiek is anders”

Jacques Vermeire maakt zich niet populair: “Sympathiek is anders”

VRT-legende Jan Van Rompaey neemt tegenwoordig de rol op zich van mediawatcher voor Het Nieuwsblad. Hij kan dus niet anders dan het in zijn column ook even over die ándere legende, Jacques Vermeire, te hebben. De komiek werd enkele dagen geleden 70 jaar en werd gehuldigd op alle grote zenders.

Zo was er onder meer ‘Hit The Road Jacques’ op Play 4 en ‘Viva Vermeire’ op VTM. “De anekdotes in ‘Hit The Road Jacques’ getuigden overigens niet altijd van veel goede smaak: de peperdure fles Petrus die hij uitkotste na een feestje met Marc Coucke, en hoe hij indertijd, haha, na een optreden aan de kust met broekzakken vol euro’s naar huis reed. Sympathiek is anders, ik weet niet of het grote publiek daarmee kan lachen”, schrijft Jan.

"Een komiek die zo’n groot publiek aanspreekt is een goede komiek"

“Maar hij heeft inderdaad goed geboerd, dat zie je aan alles in de serie”, merkt Jan op. “Dat zijn privéleven soms dankbaar voer was voor de blaadjes, komt niet aan bod. Gelukkig maar.”

“Ach, Jacques is een aimabel man, maar ik zie hem het liefst in sketches waarin hij geen smoelen trekt, ik verdraag de lelijk vertrokken gezichten en de grotesk uitgestoken tong niet zo best. Dat heeft zijn tijd gehad”, aldus Jan. “Maar goed, een komiek die zo’n groot publiek aanspreekt is een goede komiek. Daar niets van”, besluit hij.

TAGS  I  Jacques Vermeire  I  glam