-->

Vechtpartij aan Blaarmeersen in Gent zindert na: "Opkuisen en keihard bestraffen!"

Vechtpartij aan Blaarmeersen in Gent zindert na:
Donderdag 10 Juni 2021 - 13:30   I   Foto: Twitter   I   door Redactie

De vechtpartij en de rellen van gisteren in het Gents openbaar zwembad Blaarmeersen hebben toch iets opgeleverd. Op sociale media zoals Facebook en Twitter werden mopjes gemaakt over de situatie.

Zo schreven verschillende gebruikers dat de politie de voortvluchtige militair Jürgen Conings maar beter snel vinden, omdat de openbare zwembaden anders deze zomer niet beveiligd kunnen worden. Anderen pikken dan weer in op het feit dat slechts een laag aantal inwoners van Brussel gevaccineerd werden, en dat terwijl de jongeren die de rellen begonnen uit Brussel komen.

Van Grieken

Er zijn ook andere commentaren. Zo becommentarieerde Vlaams Belang-kopstuk Tom Van Grieken het voorval al met de woorden “Beelden v/d vechtpartijen gisteren i/h recreatiedomein #Blaarmeersen in #Gent. Iedere keer hetzelfde liedje, iedere keer hetzelfde laf tuig dat de boel verpest voor iedereen. Enkel het Vlaams Belang wil onze recreatiedomeinen écht opkuisen en deze criminelen keihard bestraffen!”

Nieuwe maatregelen aan Blaarmeersen

De stad Gent verklaarde vandaag ook dat ze extra zullen ingrijpen na de rellen van gisteren. Er komt een zwarte lijst, extra camera’s en actieve politiecontroles. Daarbij mag er slechts 20% niet-Oost-Vlamingen binnen in het domein en moeten die bovendien 5 euro inkomgeld betalen.

TAGS  I  Blaarmeersen  I  Gent  I  vechtpartijen  I  Tom Van Grieken  I  n2