Zondag 13 Juni 2021 - 10:00   I   Foto: VRT  I   door Redactie

Hier heeft Magali, de vrouw van Francesco Planckaert, lang naar uitgekeken: “Eindelijk!”

Hier heeft Magali, de vrouw van Francesco Planckaert, lang naar uitgekeken: “Eindelijk!”

De voorbije weken hield Magali Van Houtte een column bij in weekblad Story. Daarin vertelt ze over het reilen en zeilen van haar gezin. Stilaan slaat de examenstress toe bij de kinderen.

“Noa heeft al samenvattingen gemaakt maar Devon kon zich nog niet voorbereiden omdat hij de voorbije weken heel veel huiswerk had”, laat Magali weten. “Bovendien waren er door de coronacrisis amper examens, waardoor hij nu leerstof van een heel jaar moet verwerken. Hij begint wat zenuwachtig te worden, maar dan ben ik er om hem gerust te stellen: ‘Doe gewoon je best. Het lukt wel!’” 

Gestart met vitaminesupplementen

Magali en de familie zijn ook helemaal klaar voor een zonnige zomer. “Vorige week hebben we – eindelijk! – ons zelfgemaakt zwembad schoongemaakt en gevuld”, zegt de vrouw van Francesco Planckaert. “Er is ook een voorraad ijsjes in huis gehaald én nieuwe parasols, voor als het te warm wordt. Maar wat doet dat zonlicht deugd!” 

“Uit recent bloedonderzoek van Devon, in functie van het koersen, bleek hij een tekort te hebben aan vitamine D", laat Magali nog weten. "Niet abnormaal, na zo’n koude lente. Ik voel dat onze kinderen en ikzelf in een dipje zitten. Daarom zijn we gestart met vitaminesupplementen en proberen we zoveel mogelijk buiten te komen", besluit ze.