-->

Frank Vandenbroucke klaar en duidelijk: “Deze maatregel zal voor altijd blijven”

Frank Vandenbroucke klaar en duidelijk: “Deze maatregel zal voor altijd blijven”
Zondag 13 Juni 2021 - 17:15   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het afgelopen jaar hebben we ontelbare regeltjes opgelegd gekregen om zo het coronavirus klein te krijgen. Met de cijfers die al een tijdje de goede kant op gaan, zullen er alleen maar meer versoepelingen komen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke denkt wel dat er één maatregel zal blijven.

“Het belang van ventilatie! Ik heb daar samen met Pedro Facon (coronacommissaris, red.) echt een kruistocht gehouden en we zijn er nog steeds niet”, zegt Vandenbroucke in Het Laatste Nieuws. “Men moét zuivere lucht hebben in binnenruimtes, in restaurants, bioscopen, fitnesscentra en zeker scholen, ook na corona. Zo hou je ook andere ziektes buiten en het is bovendien nog eens goed voor de concentratie van de leerlingen.” 

"Men mag toch eens een stappenplan beginnen uit te werken"

"Ik vind eerlijk gezegd dat de deelstaten meer kunnen doen om dat te bevorderen”, klinkt het. “Luchtventilatie en zuivering kosten veel geld en ik volg Horeca Vlaanderen wel als zij zeggen dat daar ondersteuning voor moet zijn. En de scholen... Ik besef ook dat dat niet gaat van vandaag op morgen, maar men mag toch eens een stappenplan beginnen uit te werken.”

Mondmaskers ziet de minister eventueel ook terugkomen in de winter. ”We gaan dat niet verplichten hé, maar ik denk wel dat mensen het zelf gaan overwegen tijdens het griepseizoen op volle metro's en drukke plaatsen”, aldus Vandenbroucke.

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  n365