-->

Luk Alloo doet erg opmerkelijk verhaal uit de doeken: “Dit vroeg Goedele Liekens aan mij”

Luk Alloo doet erg opmerkelijk verhaal uit de doeken: “Dit vroeg Goedele Liekens aan mij”
Zondag 13 Juni 2021 - 13:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het professionele leven van Luk Alloo is in feite een aaneenschakeling van toevalligheden. De televisiemaker wilde eerst gevangenisdirecteur worden nadat enkele vrienden van hem enkele dingen hadden gestolen.

"Ik vond: je doét dat niet, ga ervoor werken”, zegt Luk in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Maar dan zit ik op een avond in de Caruso in Gent - het stamcafé van Herman Brusselmans - en ontmoet ik een journalist van De Morgen.” 

“Ze zoeken daar een muziekverslaggever en hij vraagt of ik kan schrijven”, vervolgt Luk. “Ik zeg 'ja' en voor ik het weet, sta ik in Vorst voor duizend frank een concert van Ten Years After te recenseren. Karel Anthierens - broer van Johan - merkt mijn stukken op en zegt: 'Kom werken bij de 'Nieuwe Panorama’.'" 

"Toevalligheid na toevalligheid”

Tijdens een interview voor Anthierens ontmoet hij Paul Jambers. “’Je doet dat niet slecht, ik begin met een productiehuis, ik wil dat je komt', zegt Paul. Een aantal jaren later ontmoet ik Goedele Liekens, ook zij vraagt me om bij haar te komen werken, nog later polst een producer van de VRT of er een presentator in mij zit. Dank u wel, Tom Huybrechts. Dat is toevalligheid na toevalligheid”, concludeert Luk.

TAGS  I  Luk Alloo  I  n365