voetbal

Spanjaarden bijten tanden hard stuk op zwetende Zweden

Wie vergeet te scoren krijgt in het voetbal vaak het deksel op de neus. Dat deksel bleef achterwege voor Spanje in hun openingsmatch tegen Zweden, maar winnen kon 'La Roja' toch ook niet.

Spanje-Zweden 0-0

Snikheet was het in Sevilla. De Zweedse pers noemde het een even zware tegenstander als Spanje zelf. Was het de hitte of toch gewoon de sterkte van de thuisploeg, maar Zweden kreeg in de eerste helft amper tijd om naar adem te happen.

Al viel de allerbeste kans toch aan de overkant te noteren. Isak schoot op doel, Llorente wilde ontzetten, maar had het geluk dat de bal via de paal in de handen van zijn doelman belandde. Al zou een Zweedse voorsprong compleet onverdiend geweest zijn.

Want het overwicht van Spanje was overrompelend. Met meer dan voldoende kansen, maar uiteraard ook in balbezit. Dat voor rust maar liefst drie Spaanse spelers individueel meer passes verstuurden dan het hele Zweedse team samen zegt op dat vlak genoeg.

Zweden missen opnieuw

Na rust was het op een sterke start na een stuk minder voor Spanje. Al was het ook niet altijd eenvoudig tegen de stugge Zweden die alles goed gesloten hielden. Bovendien was er ook een sterke doelman Robin Olsen, held van de natie.

En Spanje kwam opnieuw één keer goed weg nadat Isak met een geweldige actie uitpakte, maar Marcus Berg van dichtbij vergat te scoren. En zo bleef het bij een bloedloze 0-0, waardoor Slowakije verrassend aan de leiding gaat in deze groep.