Marc Van Ranst krijgt opnieuw bescherming na verlaten van safehouse Royalty
Royalty

Marc Van Ranst krijgt opnieuw bescherming na verlaten van safehouse

Marc Van Ranst krijgt opnieuw bescherming na verlaten van safehouse

Marc Van Ranst verbleef in een safehouse vanwege de dreiging van Jürgen Conings. Nu het lichaam van Conings werd aangetroffen, kan Van Ranst weer naar huis. Al blijft de viroloog wel beveiliging krijgen.

“Ik krijg sinds de zomer van vorig jaar al een bepaalde beveiliging. We zullen nu terugvallen op dat regime. Dat zijn we ondertussen ook wel gewoon", legt Van Ranst uit aan Radio 2.

Vooral de reacties van de mensen op sociale media hebben er toch hard ingehakt bij Van Ranst. “Bedreigingen zijn totaal uit den boze. Mensen gaan daar soepel mee om en ver in mee. Dat ga ik veel langer onthouden dan Jürgen Conings.”

"Mijn zoon mocht af en toe naar school"

Van Ranst mocht en kon het safehouse amper verlaten. "Enkel op het einde konden we af en toe een wandeling maken, maar dan wel op geselecteerde plaatsen en natuurlijk onder begeleiding. Mijn zoon moest zijn lessen in het begin online volgen, maar is daarna ook een aantal keer naar school kunnen gaan. Hij heeft examens nu, die gaan goed.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws