-->

Buitenlandse media uiten grote twijfels ondanks nieuwe zege Rode Duivels

Buitenlandse media uiten grote twijfels ondanks nieuwe zege Rode Duivels
Dinsdag 22 Juni 2021 - 20:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

De Rode Duivels wonnen maandag van Finland en plaatsten zich als groepswinnaar voor de 1/8ste finales van het EK. De buitenlandse media zagen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku schitteren, maar uiten toch grote twijfels aan het adres van de Belgen.

The Daily Mail: "Kwetsbaar Belgisch gebied"

The Daily Mail begint met een compliment voor de Rode Duivels. Volgens het medium is het knap dat België alle (uit)matchen in zijn poule won. "Oekraïne is het enige topreekshoofd dat ook niet voor de eigen fans mocht spelen en zij eindigden pas als derde in hun groep. Dan maakten de Belgen er lichter werk van."

"Net zoals ze dat ook meer dan waarschijnlijk in hun achtste finale tegen een nummer drie kunnen doen. Alsof ze een korte citytrip afwerkten in Rusland, een glorieus gegidste stadswandeling. Met de nodige sterren onderweg. Maar toch vooral een wandeling, in grote delen van de wedstrijd ook doelloos.”

Toch zag The Daily Mail ook pijnpunten. "Finland probeerde te profiteren wanneer België toch eens probeerde te forceren, vooral vanop de wingbacks. Die werden door de Finnen gezocht als ze eens konden counteren, ongetwijfeld zullen ook de grotere ploegen dit zien als kwetsbaar Belgisch gebied.”

Gazzetta dello Sport: "De Bruyne is de gevaarlijkste"

Gazzetta dello Sport focust voornamelijk op Kevin De Bruyne. “Finland-België was een wedstrijd die er eigenlijk nooit één was. Finland was amper gevaarlijk, terwijl de ploeg van Martínez, ondanks het wel heel lage tempo, de indruk wekte elk moment te kunnen scoren", tekent Het Laatste Nieuws op uit de Italiaanse krant.

"Nadat hij ook al de wedstrijd tegen Denemarken deed kantelen, lag Kevin De Bruyne ook nu weer aan de basis van al het Belgische gevaar. Ondanks de frustraties die hij meenam uit de Champions League-finale, is hij de gevaarlijkste speler in de ploeg van Martínez.”

(Lees verder onder de afbeelding)

L'Équipe: "Gedomineerd en gecontroleerd"

In Frankrijk krijgt De Bruyne ook extra aandacht. “Kevin De Bruyne heeft met zijn spelinzicht nog maar een keer van zich laten spreken”, opent L’Équipe zijn spelersrapport. Onze landgenoot krijgt 7 op 10. “Hij bediende zijn ploegmaats in de best mogelijke omstandigheden om Finland met 2-0 te kloppen op de derde speeldag van het EK.”

Ook voor de teamprestatie volgt er uiteindelijk nog lof: “De Belgen hebben gedomineerd, gecontroleerd, kwamen nooit echt in de problemen, maar beten lang hun tanden stuk op hun tegenstander. Omdat ze het slecht uitspeelden, of omdat ze de sterke Finse doelman op hun weg vonden. Maar België klaarde de klus in de laatste 20 minuten wel met twee goals, goed voor de derde overwinning in evenveel wedstrijden.”

NOS: "Haperende Belgische machine"

In Nederlander is men strenger voor de Rode Duivels. "Haperende Belgische machine laat op gang tegen dappere Finnen", kopt NOS. “De Belgische machine kwam na de moeizame match tegen Denemarken, met een na rust excellerende Kevin De Bruyne, ook tegen de Finnen moeizaam op gang."

“De Rode Duivels begonnen afwachtend en daardoor kreeg Finland het gevoel dat er wat te halen viel. Een afgekeurde goal van Lukaku wegens buitenspel hield Finland nog in leven, maar in het slotkwartier sloeg België alsnog toe."

"Een kopbal van Thomas Vermaelen vloog via de paal en doelman Hradecky in het doel, waarmee de Belgische ban was gebroken. Lukaku legde in de 81ste minuut met zijn derde EK-goal de zege helemaal vast voor België.”

AS hakt in op Hazard

In Spanje zijn er dan weer twijfels omtrent Eden Hazard. Hij mocht starten, maar kon niet iedereen overtuigen. “Hazard vindt geen rust”, schrijft AS. “Op dit niveau hoef je van Hazard niet veel te verwachten”, klinkt het keihard. “Ze weten het al een tijdje in Madrid en ze beginnen het nu ook te zien in België.”

TAGS  I  Rode Duivels  I  sport  I  voetbal