-->

Stef Wauters geeft zijn ongezouten mening in ‘VTM NIEUWS’-uitzending: “Niet te geloven, echt niet te doen”

Stef Wauters geeft zijn ongezouten mening in ‘VTM NIEUWS’-uitzending: “Niet te geloven, echt niet te doen”
Woensdag 14 Juli 2021 - 10:00   I   Foto: VTM   I  

De vakantie wordt voor veel mensen nog iets gecompliceerder. Vanaf augustus mag er in Frankrijk alleen nog op café of restaurant worden gegaan met een vaccinatiebewijs of een negatieve test. Dat maakte president Macron bekend. Zelfs Stef Wauters ziet nu blijkbaar door de bomen het bos niet meer.

Sinds de toespraak van president Macron zijn er naar verluidt zo’n 1,5 miljoen Fransen die zo snel mogelijk een afspraak willen maken om zich te vaccineren. De aankondiging heeft duidelijk effect gehad. Journaliste Birgit Herteleer kwam Stef Wauters in het ‘VTM NIEUWS’ vergezellen om wat meer duidelijkheid te scheppen in het verhaal.

Opnieuw testen

“Het heeft dus effect op de Fransen, maar het heeft ook een impact op Belgen die naar daar willen reizen”, vertelde Stef. “Birgit, hoe gaat dat dan? Als je naar Frankrijk reist heb je, als je niet gevaccineerd bent, een test nodig. Maar als je op pakweg dag vier op restaurant wil gaan, moet je je dan opnieuw laten testen?”

Birgit legde uit dat men in Frankrijk de Franse Covid-app moet downloaden. Op die manier kan je de test voorleggen op restaurant. “En een dag of twee, drie later wil je opnieuw op restaurant, en dan? Opnieuw testen?”, vroeg Stef verbijsterd, waarop Birgit helaas positief op antwoordde. “Niet te geloven. Dat wordt echt niet te doen”, besloot Stef.

TAGS  I  VTM NIEUWS  I  Stef Wauters  I  shownieuws