-->

Bijzondere vaststelling over Wout van Aert: “Dit gaat Eddy Merckx niet leuk vinden”

Bijzondere vaststelling over Wout van Aert: “Dit gaat Eddy Merckx niet leuk vinden”
Woensdag 14 Juli 2021 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  

Adrie van der Poel zag van op de eerste rij hoe Wout van Aert en zijn zoon, Mathieu van der Poel, de eerste week van de Ronde van Frankrijk kleurden. Van der Poel jr. heeft de Tour reeds verlaten om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio.

“Of van Aert de Tour beter niet zou uitrijden met het oog op Tokio? Een gevoelige kwestie”, zegt Adrie in zijn column voor Het Nieuwsblad. “Ik denk niet dat Eddy (Merckx, nvdr.) dat leuk zou vinden." De Kannibaal liet verstaan dat hij het niet leuk vond dat Mathieu van der Poel de Tour verliet na zijn gele trui te hebben verloren. "Ieder zijn mening", aldus de vader van MvdP.

Evenepoel in het voordeel

“Maar jammer vind ik dat wel, zeker omdat hij eraan toevoegde dat Mathieu de Tour enkel reed om te trainen”, vervolgt Adrie. “Terwijl het toch wel duidelijk is dat Mathieu er echt wel was om te presteren. In ieder geval: niemand zal er wat van kunnen zeggen mocht van Aert er op de tweede rustdag toch mee ophouden.” 

“Daar zijn argumenten voor”, merkt de Nederlandse ex-wielrenner op. “Anders komt hij pas de maandagavond na de Tour in Tokio aan. Dan heb je amper de tijd om te acclimatiseren. Tel daar de jetlag en het zware parcours in Tokio bij en Evenepoel, die wel al dit weekend naar Tokio vertrekt, lijkt in het voordeel te zijn. Al blijft het natuurlijk een luxe: twee kopmannen in Tokio”, besluit hij.