-->

Koen Wauters verdedigt VTM na relletje: “Een logische beslissing van hen”

Koen Wauters verdedigt VTM na relletje: “Een logische beslissing van hen”
Zaterdag 17 Juli 2021 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  

In ‘Tien Om Te Zien: De Zomer van 199X’ komen de iconische zomers van ‘Tien Om Te Zien’ komen opnieuw tot leven. Het programma werd met zo veel enthousiasme ontvangen, dat VTM besliste om eind deze zomer een eenmalige ‘Tien Om Te Zien’ op poten te zetten.

“Na dat vreselijke coronajaar is héél de sector vragende partij’, zegt Koen Wauters in Dag Allemaal. “We snakken naar het podium, en dan zou ‘Tien Om Te Zien’ fantastisch zijn. Natuurlijk, voor VTM moet het budgettair kloppen.” 

“Maar ik ben er zeker van dat er een publiek voor is. Artiesten om er een goede invulling aan te geven, zijn er ook genoeg”, aldus Koen, die destijds met Clouseau een vaste gast was in ‘Tien Om Te Zien’. “Misschien moet het concept wat opgefrist worden, maar de basis kan wel blijven.”

Logisch

Toch kwam er ook kritiek op ‘Tien Om Te Zien: De Zomer van 199X’. Onder meer Luc Steeno en Danny Fabry waren er niet over te spreken dat VTM hardnekkig vasthoudt aan steeds dezelfde bekende artiesten. 

”Dat klopt voor een stuk. Maar het is toch ergens logisch dat een programmamaker kiest voor populaire namen”, vindt Koen. “En dan nog gaf ‘TOTZ’ naast gevestigde waarden ook nieuwe artiesten de kans om hun ding te doen. ‘Liefde Voor Muziek’ en niet najaar ‘The Best Of’ vissen toch in een veel kleinere vijver dan ‘Tien Om Te Zien’, vind ik.”

TAGS  I  Tien Om Te Zien  I  Koen Wauters  I  Clouseau  I  shownieuws  I  VTM