Wout van Aert komt vlak voor Olympische Spelen met slecht nieuws Sport
Sport

Wout van Aert komt vlak voor Olympische Spelen met slecht nieuws

Wout van Aert komt vlak voor Olympische Spelen met slecht nieuws

Wout van Aert is na zijn ijzersterke Tour een van de favorieten voor de Olympische weg- en tijdrit. Al is hij niet helemaal tevreden na de verkenning van de tijdrit. Die is best zwaar en dus zijn er twijfels.

“Als ik het zelf mocht tekenen had ik het zeker makkelijker gemaakt", legt Van Aert uit in Gazet van Antwerpen. "Het is in principe te lastig. Er is één stuk van vijf kilometer oplopend en aansluitend vijfhonderd meter die echt steil zijn."

"Daar heb ik mijn gewicht tegen ten opzichte van Remco Evenepoel en Primoz Roglic bijvoorbeeld", vervolgt Van Aert. "Ik geef mij niet op voorhand gewonnen, maar het is zeker veel lastiger dan het parcours van de tijdrit in de Tour die ik won."

"Moeilijk afmeten"

"Het is moeilijk om in te schatten wie de grote favorieten zijn. Ik zou Roglic zeker als favoriet naar voor schuiven als ik wist dat hij honderd procent was. Remco ook. Ik denk dat het voor Ganna een beetje hetzelfde is als voor mij. Ook Rohan Dennis is een vraagteken. Veel van mijn concurrenten reden de Tour de France niet, dus kan je het moeilijk afmeten.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws