Vrijdag 23 Juli 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Erika Vlieghe hard aangepakt: "Zou volgens hen in de prostitutie moeten gaan"

Erika Vlieghe hard aangepakt:

Dat Erika Vlieghe vaak te maken krijgt met kritiek, dat hoeft niet te verbazen. Maar sommigen van haar criticasters zijn wel erg volhardend en contacteren de infectiologe bijna iedere week om haar uit te maken.

“Er zijn ook twee broers die me elke week een mail sturen om me te zeggen dat ik waardeloos ben, een onnozele slet, die moet stoppen met zagen over dat virus, want het enige waar ik goed voor ben is in de prostitutie gaan”, zegt Vlieghe in De Morgen. “Maar bon, dat is een kleine minderheid, hoor, die zulke dingen mailt. Mensen met ongelooflijk veel tijd en nog meer fantasie.”

"Ik maak me zorgen om copycats"

Al bijna anderhalf jaar krijgen de corona-experts te maken met tegen tegenstanders. Toen Jürgen Conings - de ex-militair die Marc Van Ranst bedreigde - plots ten tonele verscheen, schrok Vlieghe wel. “Mijn eerste reactie was ook: what the fuck, wat is dit?”, geeft ze toe. “Mijn kinderen hebben mij gebeld en gevraagd: mama, ken jij hem? Heeft die jou ook al bedreigd? Ik ben niet snel bang, en dat ben ik nu ook niet echt geweest. Het was zo absurd, het leek wel alsof we in een andere realiteit zaten. 

"Ik ben wel zeer bezorgd en ongerust geweest”, bekent Vlieghe. “Waar gaat dit toe leiden? Copycats, daar maak ik me zorgen om. Dat er zoveel steunbetuigingen voor waren en dat er voor de rest politiek een oorverdovende stilte was. Dat heeft me toch wel wat gedaan."

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  Marc Van Ranst  I  Jürgen Conings