-->

Marc Van Ranst waarschuwt: "Ze raken besmet en belanden in het ziekenhuis"

Marc Van Ranst waarschuwt:
Maandag 26 Juli 2021 - 07:30   I   Foto: Photonews   I  

Vrijdag raakte bekend dat Pukkelpop dan toch niet doorgaat. De organisatie zette de voorbije weken alles op alles om tienduizenden mensen te kunnen ontvangen, maar volgens hen werd het kader waarbinnen ze zich als organisatie konden bewegen, onwerkbaar.

Marc Van Ranst denkt dat het opzetten van Pukkelpop een hels karwei zou worden. “In theorie kan je alles, in de praktijk kan je dat logistiek en financieel niet rondkrijgen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. “Heeft de organisatie zich daar op verkeken? Nee, haar motief om een heleboel mensen blij te maken, was juist. Ook de verschillende overheden en de virologen hadden het beste voor.” 

Geen gerust gemoed

Moesten de coronacijfers op een laagtepunt hebben gezeten, was het een andere zaak geweest. “De ervaring met festivals, discotheken en feestvakanties was niet van aard om Pukkelpop met een gerust gemoed te laten plaatsvinden”, klinkt het. “Besmette jongeren gaan niet dood, maar een aantal wordt wel ziek, sommigen belanden in het ziekenhuis en wat gaat langdurige covid bij jongeren aanrichten?”

Volgens Van Ranst hadden de mensen ook niet sneller gevaccineerd kunnen worden. "Je kan in vaccinatiecentra toch geen speciale lijnen organiseren voor Pukkelpop-bezoekers?”, zegt Van Ranst. “Op het vaccinatietempo kan je geen kritiek hebben", besluit hij.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Pukkelpop