Maandag 26 Juli 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Emotioneel moment voor Jo Vally: “Het is voorbij”

Emotioneel moment voor Jo Vally: “Het is voorbij”

Het afgelopen anderhalf jaar hebben de Vlaamse artiesten het niet gemakkelijk gehad. Door corona vielen plots al hun geplande optredens weg, daarna was het erg lang wachten op enig vooruitzicht. Omdat er niet opgetreden kon worden, kwam er natuurlijk ook geen geld in het laatje.

“Dat is het financiële, maar daar komt ook nog eens het gemis van de optredens en je fans bij”, zegt Jo in Het Nieuwsblad. “Vandaar dat ik al meteen na het begin van de lockdown huiskamerconcertjes ben beginnen geven voor mijn fans. Heel simpel: gordijnen van de woonkamer dicht, gsm in de hand en hop, zo op Facebook. Vijftien van die concerten gaf ik zo, zingend of zittend aan mijn piano.” 

“Ik kreeg er veel positieve reacties op en uit verslagen van Facebook kon ik opmaken dat er 15.000 tot 20.000 mensen naar keken. Dat is een vol Sportpaleis, nietwaar?", klinkt het trots. "Toch bleef het vreemd. Soms vroeg ik me af waar ik me bezig was terwijl ik voor mijn draperieën stond te zingen. Gelukkig is die tijd voorbij.”

De weg naar het Geluk

Gelukkig inderdaad, want de voorbije maanden legde Jo de laatste hand aan zijn nieuw album, getiteld ‘De weg naar het Geluk’. “In plaats van te kniezen, stortte ik me samen met componist Roel De Ruijter op het bedenken van nieuwe liedjes”, zegt Jo. “Coronaveilig in een bubbel én vaak in de tuin. Tijdens de lockdown van ­vorig jaar kregen we veel stralend weer en zo werd de tuin de ideale plek om de ­inspiratie te laten komen.”

TAGS  I  Jo Vally  I  shownieuws