Zondag 25 Juli 2021 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Kassa kassa voor prins William: Dit waanzinnig bedrag krijgt hij voor boekendeal

Kassa kassa voor prins William: Dit waanzinnig bedrag krijgt hij voor boekendeal

Prins William maakte eerder al bekend dat hij zijn memoires zal uitbrengen in het najaar van 2022. De Daily Mail meldt nu dat de hertog van Sussex een deal heeft met uitgeverij Penguin Random House voor maar liefst viér boeken. En dat zou hem een flinke duit opleveren.

Harry nam naar verluidt het voortouw in de onderhandelingen. “Hij had een houding van ‘take it or leave it.' Zijn startprijs was 25 miljoen dollar, en het uiteindelijke bedrag lag daar een pak boven. Mogelijk zoveel als 35 tot 40 miljoen dollar”, zegt een bron aan de Daily Mail. “De betrokkenen waren eigenlijk gechoqueerd door zijn manier van doen.” 

Industrie van gentlemen

“Hij keek hen namelijk kil aan en maakte zijn eisen kenbaar - 25 miljoen dollar”, klinkt het. “In Groot-Brittanië is de uitgeefwereld nog een industrie van gentlemen. Er staat veel op het spel, maar het wordt nog steeds in beleefde termen gedaan.” 

In het contract staat dat Harry vier boeken zal afleveren in plaats van één, waarvan er één nog zal komen wanneer zijn grootmoeder overlijdt. En ook van Meghan Markle zal er een boek verschijnen. “Zij gaat een boek over wellness schrijven. Het is nog onzeker waarover het vierde boek zal gaan.”

TAGS  I  Meghan Markle  I  prins Harry  I  shownieuws