Droom wordt nachtmerrie voor Maxime Meiland: “Ontzettend balen”

Droom wordt nachtmerrie voor Maxime Meiland: “Ontzettend balen”
Dinsdag 3 Augustus 2021 - 20:30   I   Foto: Instagram   I  

In Beau Monde vertelt Maxime Meiland over haar ondernemingsdroom. Die dacht ze waar te maken met haar eigen kledinglijn, maar deze droom draaide uit op een ware nachtmerrie. Zo raakte ze maar liefst 50.000 euro kwijt.

Volgens Maxime bleef het succes van haar kledinglijn onder meer uit omdat de beslissing van de kledij in te kopen via AliExpress, niet de beste zet was. “Het was ontzettend balen”, zegt de ‘Chateau Meiland’-ster. "Ik was er anderhalf jaar mee bezig geweest en ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt. Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media.” 

"Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen", blikt Maxime terug. "Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten. Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen.”

"Zelf produceren ga ik nooit meer doen"

Toch blijft mode een passie voor Maxime. “Sommige mensen noemen het truttig, maar ik ben dol op kraagjes, plissé, zakjes met kantjes erlangs”, aldus de dochter van Martien Meiland. “Er is niet echt een merk waarvan ik denk: die verkopen dat. Het lijkt me nog steeds te gek om zoiets op te zetten, maar zelf produceren ga ik nooit meer doen. Dat kost zoveel geld, dat zou ik niet meer durven", besluit ze.

TAGS  I  Maxime Meiland  I  Martien Meiland  I  shownieuws  I  Chateau Meiland