Woensdag 4 Augustus 2021 - 16:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Grote verslagenheid bij Karl Vannieuwkerke: “Laat me allemaal gewoon even met rust”

Grote verslagenheid bij Karl Vannieuwkerke: “Laat me allemaal gewoon even met rust”

De Belgian Cats, de Belgische basketbalvrouwen, hebben de halve finales net niet gehaald op de Olympische Spelen in Tokio. Tegen Japan bleef het nagelbijten tot de laatste seconden, ondanks dat onze landgenotes op een gegeven moment 13 punten uitliepen.

In de laatste vijftien seconden ging het echter helemaal mis voor de Cats. Eerst bezorgde sterspeelster Hayashi de Japanners een voorsprong van één punt, waarna Kim Mestdagh haar laatste shot - en daarmee de laatste kans op een olympische medaille - op de ring uiteen zag spatten. Eindstand: 86 voor Japan, 85 voor België.

Het moet niet gezegd dat de ontgoocheling groot was bij de Belgische atleten, zéér groot. Niet alleen de Cats bleven gedesillusioneerd achter na deze nederlaag, ook zowat half Vlaanderen leefde mee met de basketbalsters. Karl Vannieuwkerke was er zelfs zo van aangedaan, dat hij op Twitter een duidelijke boodschap had: “Aan iedereen in mijn buurt: gelieve me de komende twee uur gewoon met rust te laten”, klonk het, gevolgd door #klotegevoel.

TAGS  I  Belgian Cats  I  Karl Vannieuwkerke  I  shownieuws