Regi Penxten staat voor moeilijke opdracht: “Niet evident om zo iemand te vinden” Buitenland
Buitenland

Regi Penxten staat voor moeilijke opdracht: “Niet evident om zo iemand te vinden”

Regi Penxten staat voor moeilijke opdracht: “Niet evident om zo iemand te vinden”

Kom wat dichterbij’, ‘Vechter’, ‘Ellie’ en ‘Walk on Water’. Eén na één oorwurmen die door heel Vlaanderen luidkeels worden meegezongen. Maar wie zingt Regi’s volgende hit? Vanaf donderdag 19 augustus gaat Regi samen met VTM 2 op zoek naar een unieke, straffe stem in ‘Regi Academy’. Daarvoor schakelt hij zijn persoonlijke ‘fab four’ in.

In de jury krijgt Regi versterking van Jaap Reesema en Olivia Trappeniers, met wie hij meerdere monsterhits scoorde, en van Lester Williams, al jarenlang Regi’s rechterhand. Camille Dhont staat naast het podium klaar voor de kandidaten met tonnen insider tips en extra mental support. Camille, Jaap, Olivia en Lester zijn de geknipte personen om Regi bij te staan tijdens de zoektocht naar een straffe stem. Zij weten als geen ander hoe het is om met hem samen te werken.

Op zoek naar die ene, unieke ster

Regi: “Mijn lat ligt absurd hoog. Ik heb de laatste jaren een bijzonder straf niveau aan zangtalent op mijn hitsingles gehad. Daarom is het niet evident om iemand te vinden die mee kan in het rijtje met Jaap Reesema, Olivia en Camille.”

“Gelukkig zitten zowel Jaap als Olivia in de jury, bijgestaan door mijn linker- en rechterhand Lester Williams. Zij lopen over van ervaring, humor en advies. Met Camille als opvangtehuis en grote vriendin van de kandidaten is de Regi-family compleet. Samen gaan we op zoek naar die ene, unieke ster!”

Happy few

Tijdens de zenuwslopende audities brengt iedere kandidaat live een zelf gekozen nummer uit het rijke hit-arsenaal van Regi op een spectaculaire locatie: bovenop het dak van Fort Napoleon in Oostende. Wie groen licht krijgt van de vierkoppige jury, mag zijn of haar nummer opnieuw brengen, dit keer voor de duizenden luisteraars van Qmusic én live vanuit het Q-Beach House in Oostende. Zij bepalen welke zes stemmen het best klinken op de nieuwe single van Regi.

Deze happy few worden nadien door Regi en zijn team verder klaargestoomd voor het grote werk aan de hand van workshops, zangsessies in zijn thuisstudio in Heusden-Zolder, tryouts en onverwachte testen. Wie stoot door naar de finale van ‘Regi Academy’? En wie maakt zo kans om te schitteren op de nieuwe single van Regi én in het Sportpaleis op zaterdag 30 oktober? Eén ding is zeker: het leven van één iemand zal voorgoed veranderen.

Populair

Laatste nieuws