-->

Gezondheidseconoom Philippe Beutels: “Groepsimmuniteit allicht niet haalbaar”

Gezondheidseconoom Philippe Beutels: “Groepsimmuniteit allicht niet haalbaar”
Zondag 8 Augustus 2021 - 16:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In een interview met De Morgen maakt Philippe Beutels al een voorlopige analyse van het gereden parcours tijdens de coronacrisis. Volgens hem is groepsimmuniteit niet haalbaar.

Beutels zegt dat het vooral al de coronavarianten zijn, die veel roet in het eten gooien. “Als enkel de alfavariant er was geweest, dan waren we nu al uit de zorgen. Met de deltavariant is dat helaas niet het geval. Elke variant is bovendien even ziekmakend als de vorige.” Volgens Beutels is dat de reden waarom de crisis zo lang aansleept.

De deltavariant zal volgens Beutels nog wild om zich heen grijpen. Hij verwacht dat deze zich in het najaar, wanneer het dempende effect van de zomer voorbij is, vooral zal laten voelen. Ook de verschillen in vaccinatiegraad per gewest kan ervoor zorgen dat het virus een grotere kans krijgt. “Wallonië zit met een 10 procent lagere dekking dan de rest van het land. Op grote schaal kan dat een enorm effect hebben.”

Volgens Beutels zorgen de verschillen in de gewesten ervoor dat die fabelachtige groepsimmuniteit moeilijk zal worden om te halen. “Op populatieniveau is groepsimmuniteit allicht niet haalbaar. Door de verschillende dynamiek in de verschillende landsdelen blijven opflakkeringen mogelijk.”

TAGS  I  Philippe Beutels  I   coronavirus  I   vaccinatie