-->

Frank Deboosere voorspelt: “Dan wordt het opnieuw beduidend frisser”

Frank Deboosere voorspelt: “Dan wordt het opnieuw beduidend frisser”
Vrijdag 13 Augustus 2021 - 07:00   I   Foto: VRT   I  

Gisteren gingen we op veel plaatsten naar een zomerse 25 graden. Veel mensen profiteerden dan ook van deze aangename temperaturen. Het zomerse liedje is echter alweer bijna uit.

Vandaag mogen we de zon wel weer verwelkomen. “Maar het is opnieuw een wat gesluierde zon, met wat stapelwolken in de loop van de dag”, vertelt Frank Deboosere. “De temperaturen zitten met 24 en lokaal 25 graden nog altijd op een heel mooi gemiddelde. Hou wel rekening met UV-index 6, dus je verbrandt vrij snel.”

Beduidend frisser

Ook het weekend ziet er nog zomers uit. “Zaterdag liggen de maxima rond 24 graden”, laat de VRT-weerman weten. “In Vlaanderen hangt waarschijnlijk net iets meer bewolking dan in het zuiden van het land. Zondag komt er in de late namiddag al wat extra bewolking en daarna is het zomerse liedje voorlopig uit.”

Maandag, dinsdag en woensdag staan namelijk in het teken van de wolken. “En de temperaturen vallen dan terug naar 19 en 20 graden”, klinkt het nog. “We krijgen ook een paar regenbuien. Geen grote hoeveelheden, maar toch, het wordt beduidend frisser. Als de weerkaarten juist zijn, zou het tweede deel van volgende week weer ietsje zachter worden.”

TAGS  I  Frank Deboosere  I  VRT