-->

Grote zorgen voor Queen Elizabeth: “Dit is een zeer kwalijke zaak”

Grote zorgen voor Queen Elizabeth: “Dit is een zeer kwalijke zaak”
Vrijdag 13 Augustus 2021 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  

De Britse prins Andrew komt plots in wel zeer nauwe schoentjes terecht nu Virginia Roberts Giuffre hem officieel heeft aangeklaagd voor verkrachting. Slecht nieuws voor de zoon van Queen Elizabeth: een Britse royal kan wel degelijk gedagvaard worden.

“Als we bijvoorbeeld kijken naar haar dochter Anne, de 'princess royal': zij werd ooit veroordeeld omdat haar pitbulls enkele kinderen hadden gebeten”, zegt royalty-expert Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws. “Het is dus perfect mogelijk dat Andrew zich moet verantwoorden in de rechtbank.”

"Andrew staat nog steeds heel dicht bij de kroon", zegt Jo. "Hij is negende in rij voor de troonopvolging en bovendien de favoriete zoon van de koningin. Ze gaan hem niet aan zijn lot overlaten. Ze gaan er alles aan doen opdat Andrew de beste advocaten en de beste juridische adviezen krijgt.”

Zeer kwalijke zaak

"De populariteit van de koninklijke familie speelt in deze kwestie mee", weet Jo De Poorter nog te vertellen. "De val van Andrew is een zeer kwalijke zaak. De kringen zullen zich rondom hem sluiten om de reputatie van de monarchie te beschermen, maar dat betekent niet dat ze zich samen met hem in de afgrond gaan storten. De Queen kiest altijd voor de monarchie. Hoe erg of hoe vreselijk ze dat ook vindt. Ze is éérst koningin, dan pas moeder.”

TAGS  I  Queen Elizabeth  I  shownieuws  I  prins Andrew