-->

Marc Van Ranst geeft zijn eerlijke mening: “Dit lijkt me écht geen goed idee”

Marc Van Ranst geeft zijn eerlijke mening: “Dit lijkt me écht geen goed idee”
Vrijdag 20 Augustus 2021 - 17:00   I   Foto: Photonews   I  

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de coronavaccins. De meeste mensen die geen vaccin willen, zetten volop in op groepsimmuniteit. Marc Van Ranst blijft echter volledig achter de vaccinaties staan.

“Een vaccinatie wekt meer antistoffen op dan een besmetting”, zegt Van Ranst in Gazet van Antwerpen. “Het virus gewoon zijn gang laten gaan op zijn middeleeuws lijkt me geen goed idee. Dan krijg je veel meer mensen met 'long Covid' en vallen er veel meer doden.” 

"Toon mij één vaccin waaraan mensen vijf jaar later plots stierven"

Dat er nog grote onduidelijkheid heerst over de gevolgen op lange termijn, houdt vaccin-sceptici ook bezig. “Er zijn nog nooit zoveel vaccins aan zoveel mensen toegediend en de mensen vallen toch niet bij bosjes neer. Negatieve effecten op de lange termijn zie je bij andere vaccins ook niet."

"Toon mij één vaccin waar het is misgelopen en waaraan mensen vijf jaar later plots stierven. Het vaccin tegen hepatitis B hebben we destijds ook snel uitgerold en dat heeft voorkomen dat miljoenen mensen leverschade hebben opgelopen.” 

“Mocht je altijd eerst twintig jaar wachten om een vaccin vrij te geven, dan verlies je alle winst op korte termijn. Wel waren er in het verleden geneesmiddelen waar je op termijn rare fratsen mee had, zoals Softenon, maar bij vaccins heb ik daar geen aanduiding van.”

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  vaccin