-->

1.777 aanklachten tegen Sam Van Rooy (Vlaams Belang) op één dag

1.777 aanklachten tegen Sam Van Rooy (Vlaams Belang) op één dag
Zondag 22 Augustus 2021 - 19:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang) heeft 1.777 aanklachten ontvangen bij het gelijkekansencentrum Unia. De aanklachten kwamen van de humanistische Facebookgroep “Allemaal Van Belang”.

Het parlementslid wordt aangeklaagd omdat hij een genocide tegen het Afghaanse volk zou aanmoedigen en legitimeren. De aanklachten kwamen naar aanleiding van een tweet van Van Rooy. Daarin schreef hij: “Iemand zei me eens dat Afghanistan alleen een florerende, vrije samenleving kan worden indien 70 procent van de mannelijke moslims wordt uitgeroeid (omdat die in wezen geen haar beter zijn dan de taliban).”

De Allemaal Van Belang-groep zegt dat het taalgebruik van Van Rooy niet kan. Een van de initatiefnemers zei in De Morgen: ”Van Rooy insinueert dat er een legitiem doel kan zijn om Afghanen uit te roeien.”

Van Rooy zei in een reactie dat de aanklachten “lachwekkend” zijn. “Helaas is het typerend voor deze samenleving dat elke uiting of poging tot debat als discriminatie of racisme wordt gezien.” Volgens Van Rooy moet zijn tweet gezien worden als een “denkoefening”, waarmee hij wou aantonen dat “de meerderheid van de Afghaanse moslimmannen er dezelfde denkbeelden op nahoudt als de taliban, met name over vrouwen.”

TAGS  I  Vlaams Belang  I   Unia  I   Sam Van Rooy  I   discriminatie  I   mensenrechten