Maandag 30 Augustus 2021 - 22:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

‘Familie’-actrice Annie Geeraerts kan het maar niet vatten: “Dit is toch niet meer normaal?”

‘Familie’-actrice Annie Geeraerts kan het maar niet vatten: “Dit is toch niet meer normaal?”

Annie Geeraerts kennen we allemaal van haar ionische rol als de bomma in ‘Familie’. Reeds sinds de eerste aflevering schittert ze als Anna, maar toen had ze er al een hele carrière opzitten. De 95-jarige actrice kijkt met grote ogen hoe de wereld is geëvolueerd.

"De mensen kunnen zich dat niet meer voorstellen, de schaarste waarmee mijn generatie is opgegroeid”, zegt Annie in Het Laatste Nieuws. “En wij vonden dat geen schaarste, wij vonden dat gewoon, wij misten niets. In de oorlog, toén was er schaarste. Toen heb ik honger gehad, want het rantsoen, dat volstond niet.” 

"Ge ziet wat ervan komt"

“We moesten overleven op gele peeën die mijn vader in Zandhoven ging halen, waar familie van ons woonde”, aldus Annie over die zware periode. “Voor de oorlog moest niemand die gele wortels nog hebben, en nu verkopen ze die opnieuw in de supermarkt, voor veel geld”, lacht ze. 

“Het zijn andere tijden, hé”, beseft het ‘Familie’-icoon. “In de jaren zestig is de wereld in een stroomversnelling gekomen en sindsdien heb ik al vaak gezegd: 'Dat is toch niet normaal meer, dat kan toch niet blijven duren? Zoveel weelde, zoveel geld, en alles maar nieuwer en rapper?' En ge ziet nu al wat ervan komt: de natuur begint zich tegen ons te keren."

TAGS  I  Annie Geeraerts  I  Familie  I  shownieuws